Info Turiști

Pentru a vă ajuta să vă bucurați la maximum de experiența dumneavoastră în Sibiu, am pregătit un mic ghid despre cum să folosiți transportul public local.

1. Autobuze

Transportul public din Sibiu dispune de o flotă de autobuze relativ noi, dintre care 45% sunt cu emisii reduse (autobuze pe gaz comprimat sau electrice).

Stațiile de autobuz sunt ușor de identificat prin indicatoare cu numele și numerele traseelor care trec prin acea stație. Unele stații sunt dotate cu panouri electronice care arată în timp real ora de sosire a autobuzelor.

2. Titluri de călătorie: bilete, legitimații zilnice și abonamente săptămânale sau lunare

Pentru a călători cu transportul public din Sibiu, aveți nevoie de un titlu de călătorie valid.  Acestea pot fi achiziționate de la agențiile Tursib, de la automatele stradale, de la aparatele galbene contactless din autobuz, din aplicația mobilă SibiuBus și din aplicația mobilă 24Pay. Asigurați-vă întotdeauna că dețineți un titlu de călătorie valid pentru a evita neplăcerile.

Atenție! Toate titlurile de călătorie se validează la aparatele galbene din autobuz, cu excepția titlurilor de călătorie achiziționate din aplicația mobilă 24Pay.

Aparatele galbene din autobuze permit validarea în două moduri:

 • Codurile QR: se validează prin simpla poziționare a codului QR în partea de jos a aparatului galben. 
 • Cardurile Tursib: se validează prin apropierea cardului Tursib de aparatele galbene.

Pentru ca acest proces să fie eficient, este important ca titlurile de călătorie să fie validate la fiecare urcare în autobuz.

3. Aplicații utile pentru transportul public

Aplicația mobilă SibiuBus este aplicația special destinată transportului public din Sibiu. Aceasta vă permite planificarea călătoriilor, urmărirea poziției autobuzelor în timp real și achiziționarea titlurilor de călătorie.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau Apple Store.

Aplicația mobilă 24Pay permite achiziționarea titlurilor de călătorie de tipul biletelor și legitimațiilor zilnice.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau Apple Store.

4. Trasee utile pentru turiști

 • Gară: 2, 3, 5, 13, 15, 18, 19, 22
 • Autogară: 1, 8, 16, 115, 117
 • Aeroport: 11, 112, 116, 117, 118
 • Aeroport Terminal: 11
 • Centrul Vechi: 3  
 • Stadionul Municipal Sibiu: 1, 13, 15
 • Promenada Mall Sibiu: 2, 3, 5, 8, 10, 12, 13, 15, 17, 18, 19, 115, 118
 • Grădina Zoo: 13
 • Muzeul Astra: 13
 • Păltiniș: 22
 • Spitalul Județean de Urgență Sibiu: 2, 5, 10, 12, 13, 17, 19, 118

5. Tursib vă transportă bicicletele spre Păltiniș

Dacă vă doriți să călătoriți pe traseul turistic Sibiu – Păltiniș și vreți să vă luați și bicicleta cu dumneavoastră, trebuie să știți că autocarele Tursib sunt dotate cu remorcă care permite transportul bicicletelor. Tariful pentru transportul unei biciclete este 10 lei, iar îmbarcarea și debarcarea bicicletelor se face la capetele de linie respectiv în Sibiu în stația “Gară” și la coborâre, în stația "Păltiniș".

6. Tursib vă transportă echipamentul de iarnă spre Păltiniș

Pe perioada iernii, autocarele Tursib sunt dotate cu un portbagaj suplimentar, destinat transportului echipamentelor de schi sau snowboard. Astfel aveți posibilitatea să vă transportați echipamentul către Păltiniș, unde puteți descoperi frumusețea sezonului de iarnă. Pentru transportul echipamentelor de iarnă nu aveți nevoie de un titlu de călătorie separat, ca în cazul bicicletelor.

7. Cu autobuzul către Târgul de Crăciun din Sibiu

Pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Sibiu puteți folosi următoarele linii: 1, 2, 3, 5, 10, 11, 12, 13, 17, 19.

Este important de menționat faptul că linia 3 vă duce cel mai aproape de Târgul de Crăciun.

De asemenea, vă invităm să accesați site-ul nostru pentru planificarea călătoriilor. Astfel, transportul nu va fi o sursă de îngrijorare în timpul vacanței dumneavoastră.

Așadar îmbrăcați hainele groase și bucurați-vă de magia Târgului de Crăciun din Sibiu!

8. Sfaturi de economisire a banilor

Dacă vacanța dumneavoastră durează mai multe zile, trebuie să știți că abonamentele săptămânale sunt o opțiune convenabilă pentru turiști. Un abonament cu valabilitate de 7 zile are tariful 23 lei și permite utilizarea unui număr nelimitat de trasee.

O altă variantă avantajoasă sunt legitimațiile zilnice care costă 5 lei și au valabilitate de 1 zi. Acestea au de asemenea un număr nelimitat de curse.

De asemenea, dacă utilizați traseul 22 Sibiu - Păltiniș, o opțiune mai convenabilă este să achiziționați un bilet Păltiniș dus-întors deoarece tariful său este 20 lei. În caz contrar, un bilet cu o călătorie costă 11 lei.

Sperăm că acest mic ghid vă va ajuta să vă bucurați de vacanța în Sibiu și să vă deplasați ușor prin oraș. Dacă întâmpinați dificultăți sau aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să ne transmiteți, fie pe adresa de e-mail relatiicupublicul@tursib.ro fie la numărul de telefon 0269426100.

Vă dorim o ședere minunată în Sibiu!