Automatele stradale

Automatele stradale au fost achiziționate în cadrul proiectului finanțat din fonduri Europene nerambursabile “Modernizarea transportului public în Municipiul Sibiu”. Acestea au înlocuit vechile automate stradale care au fost scoase din uz începând cu data de 1 Martie 2023.

Ca atare, un număr de 24 de automate stradale noi au fost amplasate în 12 stații pentru a veni în sprijinul călătorilor și a le oferi varietate în ceea ce privește achiziționarea titlurilor de călătorie.

Ce titluri de călătorie pot fi achiziționate de la automatele stradale?

  1. Bilete cu cod QR;
  2. Card de unică folosință: se pot încărca legitimații zilnice, abonamente săptămânale, bilete 60 minute urban și bilete 1 călătorie Păltiniș; Bilete 2 călătorii Păltiniș;
  3. Card Tursib din PVC preexistent: se pot încărca bilete 60 minute urban, legitimații zilnice, abonamente săptămânale, abonamente 30 zile urban nominale și nenominale, bilete o călătorie Păltiniș, bilete 2 călătorii Păltiniș, bilet pentru bicicletă Păltiniș.

Automatele stradale oferă pe lângă achiziționarea titlurilor de călătorie și posibilitatea de a încărca cardurile Tursib existente cu titluri de călătorie (inclusiv abonamente cu preț întreg).

Pentru a facilita procesul de achiziționare, automatele acceptă atât plata în numerar, cât și plata cu cardul bancar. Instrucțiunile detaliate privind utilizarea automatelor sunt afișate pe acestea.

IMPORTANT:

Automatele stradale NU permit încărcarea abonamentelor cu reducere sau a abonamentelor gratuite.

Pentru a reîncărca un card Tursib din PVC se apasă butonul "Start" și se selectează "Card reîncărcabil existent". După selectare trebuie poziționat cardul Tursib din PVC în cititorul automatului.

Locațiile automatelor de vânzare a titlurilor de călătorie pot fi vizualizate aici.