Abonamente studenți

Abonamentele pentru studenți sunt titluri de călătorie cu valabilitate de 30 de zile calendaristice, pe perioada anului universitar, în interiorul Municipiului Sibiu. Acestea permit utilizarea unui număr nelimitat de trasee pe parcursul perioadei de valabilitate.

Abonamentele pentru studenți sunt GRATUITE începând cu data de 15 Decembrie 2023, conform HCL 470/28.11.2023.

ATENȚIE!

Începând cu data de 15 Ianuarie 2024 încărcarea abonamentelor pentru studenți este disponibilă și online pe portalul Tursib. O dată cu această modificare abonamentele vor avea valabilitate pe tot parcursul anului universitar (până în 30 Septembrie 2024). Așadar NU va mai fi necesară transmiterea solicitării de încărcare o dată la 30 de zile. Pentru ca abonamentul să fie încărcat pe tot parcursul anului universitar este important să bifați acest lucru pe cerere.

Studenții care și-au încărcat de curând abonamentul trebuie să refacă cererea de încărcare a abonamentului după trecerea celor 30 de zile, iar ulterior acesta va fi valabil până la finalul anului universitar.

Cine beneficiază de abonamentul pentru studenți?

Studenții ULBS cu vârstă de până la 30 de ani, care frecventează cursurile la zi, beneficiază de abonamente gratuite pentru fiecare lună dintr-un an universitar, conform legii învățământului superior 199/2023 și HCL 470/28.11.2023.

Abonamentele vor fi încărcate pe un card eliberat și personalizat gratuit de către Tursib.

Dacă studentul are deja un card Tursib, abonamentul se va încărca pe cardul existent.

Cum se emite și se încarcă abonamentul pentru studenți?

Cererea pentru emiterea cardului Tursib poate fi depusă fie la oricare dintre agențiile Tursib, fie online prin intermediul portalului Tursib. În cazul în care alegeți să transmiteți cererea online, vă rugăm să selectați, în prealabil, agenția de la care intenționați să ridicați cardul Tursib.

Solicitările de activare ulterioară ale abonamentului pentru studenți pot fi efectuate în același mod, fie prin prezentarea la agențiile Tursib, fie online pe portalul Tursib.

Atât pentru emiterea cardului, cât și pentru activările ulterioare, sunt necesare următoarele documente:

  • Carte de identitate (în situația în care cartea de identitate nu este disponibilă, se va prezenta certificatul de naștere/pașaportul);
  • Adeverință de la facultate în original/carnet de student vizat pe anul universitar în curs/legitimație de student vizată pe anul universitar în curs (cea din urmă este valabilă pentru studenții doctoranzi);
  • Un document care să ateste schimbarea numelui, în cazul în care a intervenit acest aspect (ex: căsătorie).

Informații utile cu privire la portalul Tursib regăsiți aici.

Cum se validează abonamentele pentru studenți?

Validarea abonamentelor se face imediat după urcarea în autobuz prin apropierea cardului Tursib de validatoarele galbene din autobuze.

În situația în care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multe trasee, rugăm călătorii să valideze abonamentul în fiecare autobuz cu care circulă.

Cum se realizează controlul abonamentelor pentru studenți?

Controlul abonamentelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

Controlul se efectuează prin apropierea cardului Tursib din PVC fie de device-urile de control aflate în dotarea inspectorilor de trafic, fie de aparatele galbene din autobuz.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.