Abonamentul card

Abonamentul card Card de pensionar

SC TURSIB SA pune la dispoziția publicului calator un nou model de abonament – abonamentul electronic.

Suportul abonamentului electronic este din plastic, tip card, pe care va fi inscriptionat numele, fotografia si un cod unic alocat fiecarui client Tursib. Primul suport (card) va fi oferit gratuit de către SC Tursib si are valabilitate 3 ani.

Cardurile se emit pentru fiecare client Tursib la Agentia Tursib din Calea Dumbravii, nr.135, de luni pana vineri, intre orele 7.00 - 21.00.

Procedura de incarcare a cardului se face diferentiat pentru persoane fizice si pentru societati comerciale.

Controlul cardului se face de catre inspectorii de trafic, cu ajutorul unui scanner pe care se vor vizualiza datele de identificare inscriptionate pe card si faptul ca este valid/invalid, adica persoana a cumparat/nu a cumparat abonament pentru perioada controlata.

Eliberarea cardurilor Tursib

Eliberarea cardurilor abonament implica utlizarea datelor personale ale calatorilor.

SC TURSIB SA se obliga sa respecte prevederile Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Orice prelucrare de date cu caracter personal poate fi efectuata numai daca persoana vizata (in acest caz – calatorul Tursib) si-a dat consimtamatul in mod expres si neechivoc.

SC TURSIB SA, operator date cu caracter personal inregistrat cu nr. 18755, [denumit in continuare „ Operatorul”], prelucreaza urmatoarele date cu caracter personal:

  • nume, prenume, poza - aceste date vor fi inscrise pe cardul de transport
  • nume, prenume, CNP - aceste date vor fi stocate in baza de date a Operatorului

Preluarea datelor se va efectua prin scanarea cartii de identitate sau prin inregistrarea manuala a acestora pe baza unui document de identitate puse la dispozitia Operatorului:

1)In cazul scanarii cartii de identitate, copia scanata NU se pastreaza de catre Operator, acesta preluand doar datele personale mentionate mai sus;

2)In cazul preluarii manuale a datelor personale in baza unui document de identitate (CI, BI, pasaport, certificat de nastere) pus la dispozitie, fotografia necesara emiterii cardului de transport va fi realizata in momentul emiterii cardului, prin mijloace tehnice proprii ale Operatorului, de catre angajatii acestuia.

Prelucrarea datelor cu caracter personal mentionate mai sus este destinata emiterii abonamentului de transport tip card. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si vor fi comunicate autoritatilor publice locale, la solicitarea acestora.

Persoanele care doresc achizitionarea unui abonament tip card sunt obligate sa furnizeze datele sus mentionate, acestea fiind necesare emiterii abonamentului Tursib. Refuzul de furnizare a datelor determina imposibilitatea Operatorului de a elibera un abonament tip card nominalizat, la tariful aprobat prin hotarare a Consiliului Local Sibiu si sustinut prin subventii, acordate de catre Primaria Municipiului Sibiu.

Conform Legii nr. 677/2001, persoanele care furnizeaza datele personale mentionate mai sus au dreptul de acces, de interventie asupra datelor si dreptul de a nu fi supuse unei decizii individuale. Totodata, au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale si sa solicite stergerea datelor, precum si dreptul de a se adresa justitiei.

Pentru exercitarea acestor drepturi, persoanele interesate se vor adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Departamentul Secretariat al Operatorului situat in Sibiu, str.Munchen, nr. 1, jud. Sibiu (in acest caz, alte mijloace de comunicare nu sunt acceptate de catre Operator).

La emiterea cardului se poate incărca și perioada de valabilitate a acestuia, prin achitarea contravalorii abonamentului solicitat.

Colectarea de date cu caracter personal

Colectarea de date cu caracter personal prin mijloace frauduloase, neloiale sau ilegale este interzisă

SC Tursib SA va informeaza ca nu trebuie sa raspundeti, in nicio situatie, solicitarilor de a dezvalui informatii confidentiale indiferent de metoda cum sunt efectuate aceste solicitari si de modul prin care se solicita transmiterea acestora (solicitari verbale directe, solicitari prin telefon, solicitari venite prin intermediul unor mesaje de e-mail care par legitime, solicitari de a introduce datele pe site-uri de web care par legitime etc).

SC Tursib SA nu solicita, in nici o situatie, informatii confidentiale in mod direct, telefonic sau prin e-mail, dupa emiterea cardului.

Clientii SC Tursib SA care au primit astfel de mesaje sunt rugati sa nu dea curs solicitarilor .

SC Tursib SA este constienta de importanta protejarii informatiilor colectate despre dvs., în mod special acele informatii capabile sa va identifice ca individ ("informatii personale"). Acest document guverneaza modul in care colectam si utilizam aceste informatii.

Pentru a verifica valabilitatea abonamentului dumneavoastră, apăsați aici.

Sugestii

Sugestia dumneavoastră

Completați mesajul și codul de verificare, apoi apăsați pe 'Trimite'.

Dacă doriți să primiți un răspuns, va rugăm folosiți formularul de contact.